42. hét
Hydrogen
mta | index | ME | NatGeo | mno
Környezet
Forma 1
StarCraft

Sandra Bullock

Sandra Bullock Filmek

Előzetesek

Képek

Videók
Sandra Annette Bullock
Születési idő: 1964. július 26.
- hely: Arlington, VA (USA)
Foglalkozás: színésznő
Család: férjezett, nincs gyerek
Partner: Jesse James
Becenév: Sandy
Névnap: január 11.
Csillagjegy: oroszlán
Magasság: 171 cm
Szemszín: barna
Hajszín: barna

Életrajz

„Szeretem a humort. Mindig hanyatt dobom magam tőle. Ez egy olyan dolog, amiből sohasem elég. Ha jól adják elő, akkor nagyszerű. De ha rosszul, akkor borzalmas tud lenni.”

Az egyik legtöbbet foglalkoztatott amerikai színésznő, az örökké mosolygós, életszeretettől sugárzó Sandra Bullock 1964. július 26-án született, az Oroszlán jegyében.

Bár a Virginia állambeli Arlingtonban látta meg a napvilágot, a gyermekkorát Európában töltötte. Német származású édesanyja ugyanis opera-énekesnő volt, Ausztria, Svájc és Németország operaházaiban lépett fel, s mindenhová magával vitte két lányát is. Sandra már nyolcévesen operakórusokban énekelt, a színházi világ hamar természetes közegévé vált.

Mosolygós lány a kamera előtt

Érettségi előtt tértek vissza az Államokba, és a fiatal lány számára nem volt kétséges, hol folytassa_tanulmányait.
Az észak-karolinai egyetem dráma szakára jelentkezett, de kevesellte az itt megszerzett ismereteket, ezért átköltözött New Yorkba, hogy ott tanuljon az egyik színiiskolában. A vizsgaelőadásán figyeltek fel rá a tévések, s azonnal szerződtették induló minisorozatukhoz, aztán több szappanoperában is szerepet kapott, majd jött a várva várt film... Sorra kapta az ajánlatokat, s ha kedves, mosolygós arcra volt szükség, a rendezők tudták, hogy őt kell hívni. A közönség is hamar megszerette, mindenki természetesnek tartotta, hogy ő lett Hollywoodban az „ aranyos lány”. Sandra azonban többre vágyott, igazi megmérettetésre.
Harmincévesen jutott a nagy lehetőséghez, és élt is vele: a Féktelenül című filmmel világszerte megismerték a nevét, hazájában pedig az év színésznőjévé választották. Ezután saját produkciós céget alapított, s ez jelentősen megkönnyítette további karrierjét.

Visszafogott szerelmi kapcsolatok

A magánéletében viszont már nem ennyire sikeres. A nagyközönség viszonylag keveset tud szerelmi életéről, mert ezen a téren rendkívül szemérmes, nem tárja ország-világ elé örömét-bánatát. Kapcsolatairól csak annyi kerül a nyilvánosság elé, amennyit jónak lát. A férfiak listája nem mindennapi: partnere volt Rob Schneider, Heath Ledger, Johnny Knoxville, Hugh Grant, Tate Donovannal már az eljegyzésig is eljutott, mégis szakítottak, s hiába volt gyűrűs menyasszonya Matthew McConaugheynek, vele sem jött össze a házasság. Igaz, ott közbeszólt egy röpke föllángolás a nála tizenöt évvel fiatalabb kollégája, Ryan Gossing iránt.

- Az életben ritkán ragadnak el bennünket a szenvedélyek, úgyhogy amikor megtörténik, vállalni kell, nem pedig menekülni előle - mondta az egyik tévéműsorban, amikor meglepő kapcsolatáról faggatták. Ám a barátai számára az igazi meglepetés a következő kedves. Az eddigiek ugyanis valamennyien úgynevezett „jó házból való úri fiúk” voltak, a csöppet sem bizalomgerjesztő, tetőtől talpig tetovált Jesse James viszont egyáltalán nem illik közéjük. Az azonos nevű vadnyugati bandita dédunokájától azonban nem lehetett eltántorítani a színésznőt. A motorkerékpár-építőként óriási vagyont szerző férfi a negyvenedik születésnapján megkérte Sandra Bullock kezét, és ő igent mondott. Akkor még reménykedett, hogy teljesül élete nagy vágya, és még szülhet. Azóta belátta, hogy kifutott az időből, ám a gyerekről még nem tett le. A férjének az előző házasságaiból három gyermeke született, és most azt tervezi, hogy magukhoz veszik őket. Addig viszont mások gyerekein segít.
Mindig is híres volt segítőkészségéről: a New York-i terrortámadás után például a művészek közül elsőként adott egymillió dollárt az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére.

Nem feltűnően szép, nem tartozik a ragyogó csillagok közé. Nem az a típus, aki után a férfiak megfordulnak az utcán. Ennek ellenére Sandra Bullock jól érzi magát a bőrében. Egyszerűségével, természetes bájával hódít. Könnyű azonosulni vele, mert a nézők úgy érzik, közülük való. Nincsenek sztárallűrjei, olyan, mint bármelyikünk. Ez az, ami rokonszenvessé teszi. Őszinte, két lábbal a földön álló nő, akit ösztönösen kedvelnek a férfiak, és akit a nők is szívesen választanak barátnőnek.

astronet

Adoring SandraOldal tetejére