24. hét
Hydrogen
mta | index | ME | NatGeo | mno
Környezet
Forma 1
StarCraft
Elvenar (HU)
StarCraft történet I. rész

Tassadar pere

A végső győzelemben biztosan, a Conclave megbízta Executor Artanist, hogy hozza eléjük Tassadart. Artanis elutazott a Char-ra, és sajnálkozva tolmácsolta kollégájának a Conclave akaratát. Tassadar beleegyezett, hogy békésen hazatér, ha Artanis segít neki megmenteni Zeratult és a többi Dark Templart egy Terran létesítményből, ahol körbevette őket a Zerg.

Artanis belegyezett, és Jim Raynor és emberei is részt vettek a harcban. Ezután Raynor és a Dark Templar elkísérte Tassadart Aiurra. A Judicator kaszt ütközetbe keveredett Tassadar követőivel.

Nem bírván elviselni a látványt, hogy Protoss támad Protossra, Tassadar megadta magát a Judicator törvényhozásnak. De szövetségesei hamar kimentették a börtönből, hogy együtt nézzenek szembe a közelgő veszéllyel.

Tartóztasd magad, Judicator végrehajtó. Tassadar követőinek nem esik bántódása, amíg a Dark Templaron múlik. Hívd vissza katonáid és állj félre, ha meg szeretnéd érni a következő holdfogyatkozást.

ZERATUL

Az Overmind halála

A Conclave végzetesen alábecsülte a Zerg erejét. A Protoss haderő kimerült, a Zerg raj pedig végtelennek tűnt. Egész kontinenseket leptek el, és Zeratulnak is rossz hírei voltak. Amikor megölte az egyik Cerebratet, nem csak az Overmind olvasott az ő gondolataiban, ő is belelátott a másik elmébe. Látta, hogy a Zerg evolúciója, mint a Protossé is, egy ősi faj, a Xel’Naga által volt felgyorsítva és irányítva.

De az Overmind túlnőtte a határait, legyűrte alkotóit, és bekebelezte az ősi fajt. Most a Protoss faj asszimilálásán volt a sor. Ha sikerül neki, többé senki nem fog a Zerg útjába állni.

Tassadar egy zászló alá gyűjtötte a megmaradt Protoss haderőt, békét kötött a Conclave-vel és felkészült a végső csatára. De ő, és a többi hős csak enyhe sebeket ejtettek a Zergeken, és hatalmas veszteségeket szenvedtek. Egy utolsó, elkeseredett húzással Tassadar a Dark Templar energiáival áldotta meg hajóját, a Gantrithor-t, és egyenesen az Overmind szívébe vezette.

Emlékezz ránk, Executor. Emlékezz majd, hogy mit tettünk ma. Adun vigyázzon rád.

TASSADAR

Az ezt követő óriási robbanás megölte az Overmind-ot, és a Zergeket teljesen szétzilálta. A Protossnak most se volt oka ünneplésre, mivel Aiur nagy része romokban hevert, és a Zerg faj még messze nem volt legyőzött. A messzi Char bolygón Sarah Kerrigan megérezte az Overmind halálát, és végre felfogta megalkotásának igazi célját. A Pengék Királynőjének ideje csak most jött el...
vissza elore
Oldal tetejére