15. hét
Hydrogen
mta | index | ME | NatGeo | mno
Környezet
Forma 1
StarCraft
Elvenar (HU)

Sarah Kerrigan

Sarah Kerrigan a kitallt StarCraft univerzum egy szereplje. Terran n, 26 ves. A Korhal Fiainak Parancsnokhelyettese.

A konfdercis Szellem-programba gyermekknt kerlt, s Kerrigannek sohasem adatott meg a normlis let lehetsge. A neurlis felkszt kezelsek, amelyekre lappang pszichikus erinek tomptsra s lecsillaptsra hasznltk, a fiatal lnyt visszahzv s befel fordulv tettk. Arra knyszerlvn, hogy konfdercis urainak szmtalan ellensgt meglje, Kerrigant vgl egy sor alattomos, a konfdercis kormny ltal vezettet kisrletnek vetettk al. Egy tvoli terran elrs elenni rajtats sorn Arcturus Mengsk felfedezte s megmentette a lnyt a konfdercis tudsoktl. A konfderci mindkettejk lett tnkretette s a frfinak egyszer dolog volt meggyzni a fiatal nt, hogy flelmetes harci kpessgeit lltsa az gynek szolglataiba.

Mengsk vgs llomsa a Konfderci kzponti bolygja, a Tarsonis volt. Ez alkalommal Executor Tassadar, a Protoss flotta vezre fldi egysgeket is bevetett a bolyg megmentse rdekben. Meg is volt minden eslyk a sikerre, gy Mengsk megparancsolta Kerrigan-nek, hogy lltsa meg ket. Ktkedve br, de Sarah engedelmeskedett, s meggrte, hogy Tarsonis a Zerg ltal fog elpusztulni.

Zergek ltal bekertve, evakulst krt a bolygrl. Azonban Mengsk elrulta t s csapatt, otthagyva ket a Zerg karmai kzt. Raynor magbl kikelve ellopta a Hyperiont, Arcturus zszlshajjt, hogy visszasiessen a bolygra, de mr ks volt Sarah-t elfogtk a Zergek

A Terranok azt hittk, hogy a Zerg egy sztnk ltal vezrelt llatias faj, pedig valjban egy felsbbrend tudat, az Overmind irnytotta a Rajt a Cerebrateken keresztl. Az Overmind egy gretes szemlyt szerzett a Tarsonison, aki segthet neki elrni a vgs cljt.

A kreatra egy vdelmez burokba csomagolva rkezett a vulkanikus Char bolygra, ahol vrta az jjszletst, hogy j mestert szolglhassa. Ers pszionikus kisugrzsa Terran s Protoss csapatokat hvott a bolygra, de a Zergek visszavertk a betolakodkat, s vdelmeztk szerzemnyket, amg az teljesen t nem alakult. Megszletett valaki, valaki aki rkre meg fogja vltoztatni a Koprulu szektor jvjt.

Sarah Kerrigan lpett ki a burokbl, az Overmind h szolgjaknt. Az evolcija felerstette a pszionikus kpessgeit s hihetetlen fizikai ert adott neki. Megszabadulva az emberi rtkrendtl s erklcsktl, csak a Raj cljai lebegtek a szeme eltt...

wikipedia
www.starcraft2.hu


Oldal tetejre