48. hét
Hydrogen
mta | index | ME | NatGeo | mno
Környezet
Forma 1
StarCraft
Elvenar (HU)
Sarah Kerrigan

Sarah Kerrigan a kitalált StarCraft univerzum egy szereplője. Terran nő, 26 éves. A Korhal Fiainak Parancsnokhelyettese.

A konföderációs Szellem-programba gyermekként került, és Kerrigannek sohasem adatott meg a normális élet lehetősége. A neurális felkészítő kezelések, amelyekre lappangó pszichikus erőinek tompítására és lecsillapítására használták, a fiatal lányt visszahúzóvá és befelé fordulóvá tették. Arra kényszerülvén, hogy konföderációs urainak számtalan ellenségét megölje, Kerrigant végül egy sor alattomos, a konföderációs kormány által vezettet kisérletnek vetették alá. Egy távoli terran előőrs elenni rajtaütés során Arcturus Mengsk felfedezte és megmentette a lányt a konföderációs tudósoktól. A konföderáció mindkettejük életét tönkretette és a férfinak egyszerű dolog volt meggyőzni a fiatal nőt, hogy félelmetes harci képességeit állítsa az ő ügyének szolgálataiba.

Mengsk végső állomása a Konföderáció központi bolygója, a Tarsonis volt. Ez alkalommal Executor Tassadar, a Protoss flotta vezére földi egységeket is bevetett a bolygó megmentése érdekében. Meg is volt minden esélyük a sikerre, így Mengsk megparancsolta Kerrigan-nek, hogy állítsa meg őket. Kétkedve bár, de Sarah engedelmeskedett, és megígérte, hogy Tarsonis a Zerg által fog elpusztulni.

Zergek által bekerítve, evakuálást kért a bolygóról. Azonban Mengsk elárulta őt és csapatát, otthagyva őket a Zerg karmai közt. Raynor magából kikelve ellopta a Hyperiont, Arcturus zászlóshajóját, hogy visszasiessen a bolygóra, de már késő volt – Sarah-t elfogták a Zergek…

…A Terranok azt hitték, hogy a Zerg egy ösztönök által vezérelt állatias faj, pedig valójában egy felsőbbrendű tudat, az Overmind irányította a Rajt a Cerebrateken keresztül. Az Overmind egy ígéretes személyt szerzett a Tarsonison, aki segíthet neki elérni a végső célját.

A kreatúra egy védelmező burokba csomagolva érkezett a vulkanikus Char bolygóra, ahol várta az újjászületését, hogy új mesterét szolgálhassa. Erős pszionikus kisugárzása Terran és Protoss csapatokat hívott a bolygóra, de a Zergek visszaverték a betolakodókat, és védelmezték szerzeményüket, amíg az teljesen át nem alakult. Megszületett valaki, valaki aki örökre meg fogja változtatni a Koprulu szektor jövőjét.

Sarah Kerrigan lépett ki a burokból, az Overmind hű szolgájaként. Az evolúciója felerősítette a pszionikus képességeit és hihetetlen fizikai erőt adott neki. Megszabadulva az emberi értékrendtől és erkölcsöktől, csak a Raj céljai lebegtek a szeme előtt...

wikipedia
www.starcraft2.hu


Oldal tetejére